vrijdag 15 februari 2013

Oud-stagiair Els wint FoodManShip Award

Regelmatig lopen er stagiaires rond bij Gastronomixs, meestal van de studie Food Design en Innovation aan de HAS Hogeschool. Elk jaar presenteren afstuderende Food Designers hun eindproject op de Food Design Experience. Dit jaar werd voor het eerst de FoodManShip Award uitgereikt, gasten konden stemmen op hun favoriete concept. Onze oud-stagiair Els won met haar concept: Gurk en Selie, de mobiele conceptstore voor de horeca.

image by WebDogHet verhaal achter het concept, in Els' eigen woorden: “op een interactieve manier help ik horeca-eigenaren met vernieuwen! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en die wil ik met mijn mobiele concept store laten zien. Horecagelegenheden zullen zich moeten onderscheiden om zich staande te houden in deze tijd van crisis en daar kan ik een handje bij helpen. Innovatie hoeft niet moeilijk te zijn!”

Voorbeelden van producten uit de concept store zijn bijvoorbeeld zelfgemaakte pepermuntjes met verse munt, ter vervanging voor de eeuwige Wilhelmina-pepermuntjes: ''supersimpel om te maken, en je hebt meteen een mooi verhaal om aan je gast te vertellen''. Of het 'herinnerviltje', in plaats van een gesponsord viltje. Op het viltje kunnen gasten opschrijven wat ze in jouw restaurant gegeten hebben en het vervolgens mee naar huis nemen. Een simpele en goedkope manier om je gast te verrassen. Als laatste het 'broodje kruidenboter spel': geleverd in de vorm van een papieren placemat in plaats van de kleurplaat. ''Het is een manier om de kinderen bezig te houden tijdens het wachten en gelijk iets bij te brengen over de ingrediënten van kruidenboter''.

Volgens Els gaat het erom dat je je gast weet te verrassen en je je onderscheidt van de rest. ''Ik wil laten zien dat dat niet moeilijk of duur hoeft te zijn, en dat je door creatief te zijn je gasten terug laat komen''.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten