maandag 25 februari 2013

Kookboekprijzen uitgedeeld

Gistermiddag zijn in Parijs kookboekprijzen uitgereikt op de Paris Cookbook Fair. Het boek 'PUURST' van Jonnie en Thérèse Boer heeft daarbij de Gourmand World Cookbook Award voor chefkoks gewonnen.

PUURST won al eerder de prijs voor het beste chef-kookboek van Nederland, maar is nu dus ook wereldwijd uitgeroepen tot beste chef-kookboek. In onze blogs over culinair leesvoer schreven wij al eerder over dit boek. Naast Jonnie en Thérèse vielen ook twee andere Nederlandse kookboeken in de prijzen. In de categorie Fish and Seafood wonnen Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld de tweede prijs met hun boek 'De Oosterschelde Kreeft'. Het boek 'Literalicious' van Koen de Groote werd bekroond met de derde prijs in de categorie Foodwriting. Op de site van de Cookbook Fair vind je alle genomineerden van over de hele wereld. 

Wij zijn trots op deze Nederlandse winnaars! Kookboeken geven naast een kijkje in de keuken en denktechnieken van een chef ook veel mogelijkheden voor jouw eigen keuken. Kopieer niet 1-op-1 maar gebruik gerechten uit een boek als inspiratiebron. Pak componentenschema's erbij en experimenteer en evolueer met componenten tot je een nieuw gerecht hebt dat helemaal bij jouw keuken past!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten