vrijdag 1 februari 2013

Gastchef: Angelo Autiero

Angelo Autiero, werkzaam als chefkok bij restaurant Hofstede De Blaak in Tilburg, is onze gastchef van de maand februari!

Angelo werkte jarenlang samen met Nico Boreas, van restaurant Boreas** en dat is goed te zien aan zijn kookstijl. Het combineren van verfijnde, niet alledaagse smaakcombinaties met daarbij een afwisseling in structuren is iets wat Angelo goed ligt. Dit is ook heel goed terug te zien in de drie (!) composities die hij deze maand met ons deelt. 

Zijn kookstijl ligt in lijn met de moderne Franse school, waarbij de nadruk ligt op zowel schelp- en schaaldieren als vleesgerechten die langzaam gegaard zijn. Bij restaurant Hofstede de Blaak veranderd het menu met de seizoenen mee, zo wordt de gast elke keer verrast door smakelijke combinaties met seizoensproducten. 's Zomers kun je ook heerlijk dineren op het grote terras van Hofstede de Blaak, en ook voor feesten en partijen ben je er aan het juiste adres.

Het prachtige voorgerecht met zeebaars en mosselen, een smakelijk hoofdgerecht met Anjou duif en als afsluiter een mooi dessert van chocolade met yuzu zijn sprekende voorbeelden van Angelo zijn kookstijl. Uit deze gerechten hebben we ook een aantal losse componenten gehaald waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. 

Hieronder de componenten die Angelo met ons deelt: 
- komkommer marshmallowrolletjes;
- gedroogde rode ui;
- aardappeldonuts;
- bietenkoekjes;
- spongecake van chocolade;
- krokante chocoladekoek;
- yuzu panna cotta;
- gezouten hazelnoot.

Ga snel aan de slag met de compositie en componenten van Angelo! Laat je inspireren door zijn culinaire input en creëer je eigen gerechten.

1 opmerking:

  1. Angelo is een echte topper, echt grote klasse wat hij voor relatief lage prijzen op tafel tovert. Terecht eens in het zonnetje gezet!

    BeantwoordenVerwijderen