woensdag 23 januari 2013

Uitgelichte compositie #41

Deze maand hebben we twee bijzondere gastchefs. Zij hebben dit 'gastchefschap' zelf verdiend door de 1e prijs te winnen tijdens het #spitskoolrecord van afgelopen december.

Eén van deze gastchefs is Yornie van Dijk. Yornie houdt er van om smaakcombinaties te maken die je vandaag de dag niet zo vaak tegenkomt. Ook het combineren van verschillende structuren in één gerecht ziet hij als een mooie uitdaging die hij graag aangaat. Die twee eigenschappen zie je ook terug in zijn dessert. De verschillende verschijningsvormen van banaan, pinda, kokos en kerrie staan centraal in deze compositie en zullen je gasten zeker verrassen.

De compositie bestaat uit de volgende componenten:
- bananenchips met kerrie
- banaanschuimpjes
- gel van banaan
- pindacrème
- kokoscrème
- suikerspin van kerrie
- gelei van banaan
- crunch van pinda, kokos en kerrie.

Neem het componentenschema van banaan erbij en kijk op welke manier jij wilt variëren. Maak eens bananenloempia's, waar je heel gemakkelijk zelf smaken aan toe kunt voegen! Of maak eens vacuümgegaarde banaan; perfect mise en place te bereiden. Of neem een herkenbaar element uit een ander dessert; geflambeerde banaan. Maak hier een mooie saus van, je gasten zullen het zeker herkennen. Of gebruik een bananencompote of -espuma. Sinds kort is ook het componentenschema van noten online, waar je onder andere het component pindakaas met gekaramelliseerde banaan en limoen in vindt. Dit component zou een mooi onderdeel van jouw compositie kunnen zijn!

Gebruik deze creatie ter inspiratie, ga zelf aan de slag met andere componenten en vorm je eigen creatie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten