woensdag 16 januari 2013

Uitgelichte compositie #40

Deze maand hebben we twee bijzondere gastchefs. Zij hebben dit 'gastchefschap' zelf verdiend door de 1e prijs te winnen tijdens het #spitskoolrecord van afgelopen december.

Eén van deze gastchefs is Patrick Stolker. Klassieke bereidingen die op een moderne manier toegepast worden, daar wordt Patrick blij van. In deze compositie zie je de Westeinder snoekbaars, een vis die Patrick zelf levend uitgekozen heeft en voor zijn neus schoongemaakt is. Dat soort producten uit de streek, daar werkt Patrick graag mee. De snoekbaars is aards van smaak en daarom combineert het goed met rode biet en knolselderij, waar je weer heel makkelijk op kunt variëren.

De compositie bestaat uit de volgende componenten:
- gebakken Westeinder snoekbaars
- linzenjus
- crème van topinamboer
- gemarineerde rode biet
- knolstro
- pommes anna

Variëren kan met één van de vele componenten van rode biet die op Gastronomixs staan. Probeer bijvoorbeeld eens de marshmallow van rode biet, of gepofte rode biet in zeezout. Door te poffen krijg je een heel geconcentreerde bietensmaak! Het zout kun je meerdere keren gebruiken en later eventueel gebruiken als bietenzout. Of maak bietenwolken voor een meer frisse tint.

Of varieer op de pommes anna met een andere bereiding van aardappel of kies een andere bereiding van knolselderij. Spekkoek van aardappel zal je gast zeker verrassen! Of bereid de knolselderij op de bbq, bij voorkeur een hele nacht. Wil je een wat zoeter component toevoegen? Konfijt de knolselderij dan eens!

Gebruik deze creatie ter inspiratie, ga zelf aan de slag met andere componenten en vorm je eigen creatie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten