vrijdag 18 januari 2013

Panko

Panko heb je vast wel eens gebruikt in je keuken! Niet? Ga er snel mee aan de slag! Vandaag een blog over dit Japanse paneermeel.

Dit paneermeel is gemaakt van grove vlokken gedroogd witbrood. Het heeft een droge structuur en door de grote stukjes wordt het ontzettend knapperig tijdens het bakken. Je kunt er perfecte korstjes mee maken, als je eenmaal werkt met panko, zul je niet snel anders willen. Het is luchtiger dan het doorsnee paneermeel. In de toko vind je twee soorten panko, één soort is iets zoeter omdat er honing in zit. De andere is neutraal van smaak. 

Zoek in de zoekfunctie bij componenten op gastronomixs eens op panko, en je zult versteld staan van de mogelijkheden die je hebt! Op de afbeelding zie je panko spitskoolblad, van Michel Verweijmeren uit Sleeuwijk, gemaakt tijdens het #spitskoolrecord van afgelopen december. Wat maak jij er voor bijzondere bereidingen mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen