dinsdag 1 januari 2013

Gastchef: Yornie van Dijk

Deze maand hebben we twee bijzondere gastchefs. Zij hebben dit 'gastchefschap' zelf verdiend door de 1e prijs te winnen tijdens het #spitskoolrecord van afgelopen december. 

Yornie van Dijk is samen met Patrick Stolker gastchef in deze eerste maand van het jaar. Yornie studeert aan de Cas Spijkers Academie in Boxmeer en is een echte fanatiekeling. Yornie is op dit moment leerling bij Librije's Zusje en houdt ervan om verfijnd te werk te gaan. Het combineren van verschillende structuren in één gerecht en smaakcombinaties creëren die niet alledaags zijn is goed aan hem besteed. Deze eigenschappen zie je dan ook terug in zijn dessert. De verschillende verschijningsvormen van banaan, pinda, kokos en kerrie staan centraal in deze compositie en zullen je gasten zeker verrassen.

Naast deze geweldige compositie deelt Yornie ook nog een aantal andere componenten met ons:

- gel van banaan
- banaanschuimpjes
- suikerspin van kerrie
- pinda crème
- pinda olie
- kokos crème
- banaanchips met kerrie
- crunch van pinda, kokos en kerrie
- gelei van banaan
- kamerplantje van rode biet
- pindaijs

Ga snel aan de slag met de compositie en componenten van Yornie! Laat je inspireren door zijn culinaire input en creëer je eigen gerechten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen