dinsdag 1 januari 2013

Gastchef: Patrick Stolker

Deze maand hebben we twee bijzondere gastchefs. Zij hebben dit 'gastchefschap' zelf verdiend door de 1e prijs te winnen tijdens het #spitskoolrecord van afgelopen december. 

Eén van deze gastchefs is Patrick Stolker. Patrick vindt vooral klassieke bereidingen en gerechten interessant  die in een modern jasje zijn gestoken. Producten uit de streek vindt hij ontzettend belangrijk. Neem nou de westeinder snoekbaars, uit de westeinderplassen bij Aalsmeer. Een super mooie vis, gevangen door Theo Rekelhof uit het dorp waar Patrick vandaan komt: Kudelstaart. "Ik mag daar altijd de snoekbaars aanwijzen die ik wil. Voor mijn ogen worden ze geslacht, geschubt en ontdaan van hun ingewanden. Verser dan dit kan gewoon niet" zegt Patrick. Met deze vis, linzenjus, knolstro en pommes anna creëerde Patrick een prachtige compositie. Omdat de vis wat aards van smaak is combineert hij super met producten als rode biet en knolselderij. 

Patrick deelt een aantal componenten uit deze geweldige compositie en een paar extra componenten deelt Patrick ook nog een aantal andere componenten met ons:

- pommes anna met ganzenvet
- gel van rode biet
- knolselderij schuim uit de kidde
- gemarineerde rode biet
- gerookte boter mousseline
- yoghurt-citroenijs
- vinaigrette van komkommer
- cannelloni van knolselderij, garnalen en appel

Ga snel aan de slag met de compositie en componenten van Patrick! Laat je inspireren door zijn culinaire input en creëer je eigen gerechten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten