donderdag 17 januari 2013

Culinair leesvoer: Sergio trilogie





Een terugkerend item op de blog van Gastronomixs, over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, smaakcombinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken. Maar het is bovenal leuk om te variëren op bestaande recepturen.

De drie boeken Sergio Thuis, Sergio Op Reis en Sergio Feest, vormen samen een trilogie samengesteld door  Sergio Herman van restaurant Oud Sluis***. De drie kookboeken zijn samen goed voor 352 pagina’s, worden uitgegeven door Ministrone en geven ook een kijkje in het privéleven van de chef. Het eerste boek, Sergio Thuis bevat 'simpele', maar bijzondere gerechten voor door de week. In Sergio's Feest vind je recepten om je inspiratie te geven voor gerechten voor feestelijke gelegenheden. Sergio Op Reis laat eenvoudige wereldse gerechten zijn. Naast recepten staan er in de boeken ook tips waar je lekkere producten kunt halen en waar je goed kunt eten. Uit alle drie de boeken komt naar voren dat het niet moeilijk hoeft te zijn om je gasten te verrassen en samen te genieten van het eten. Echt een aanrader zijn deze boeken wanneer je op zoek bent naar inspiratie voor toegankelijke gerechten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen