donderdag 31 januari 2013

Culinair leesvoer: Quique DacostaEen terugkerend item op de blog van Gastronomixs, over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een techniek onder de knie te krijgen, smaakcombinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken. Maar het is bovenal leuk om te variëren op bestaande recepturen.

Quique Dacosta*** wil met zijn gelijknamige boek een kijkje geven in zijn wereld en evolutie, die rust op drie pilaren: kennis, culinaire ecosystemen en onderzoek. Hij bekijkt zijn eigen keuken van het jaar 2000 tot 2006, hoe hij zich heeft ontwikkeld en wat hij heeft ontdekt. Het boek bevat meer dan 90 gerechten uit deze periode met prachtige foto's. 

Het boek is onderdeel van een multimedia project, wat ook uit een website bestaat, genaamd: Quique Dacosta's Universe. Met de aankoop van het boek krijg je toegang tot deze site. De site is zonder boek ook te bezoeken, je krijgt verschillende previews te zien. 

Het boek hoort zeker in jouw boekenkast te staan, naast dat het ontzettend mooi is kun je er ook ontzettend veel van leren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten