woensdag 12 december 2012

Uitgelichte compositie #35

Vandaag lichten we de compositie draadjesvlees met rode kool en aardappel voor je uit. Een klassieker waar eindeloos op gevarieerd kan worden, ook door jou! 

Upgrading is één van de creatiemethodes van Gastronomixs. Het woord zegt het al: bij deze methode maak je een upgrade van een bestaand, vaak alledaags, gerecht of schotel. Klassiekers lenen zich uitstekend om mee aan de slag te gaan, je gasten zullen het gerecht herkennen en zullen verrast zijn over de uitvoering ervan. Ga per ingrediënt na wat jij er mee zou kunnen en pak de verschillende componentenschema's erbij.

Dit is een nieuwe versie van draadjesvlees met rode kool en aardappelpuree. In het bord zie je een rouleau van draadjesvlees ingerold in een zachte gelei van rode kool. Als variatie op de originele componenten hebben we aardappelwafeltjes, luchtig aardappelschuim, super krokante uienringen en als extra toevoeging topinamboerwolkjes. Wil je nog meer cachet: schaaf er dan in het seizoen wat truffel over.

Neem de vleesbereiding als basis en ga variëren met de componenten van ui en aardappel. Gebruik eens uien kruidnagelcrème. Of gekonfijte zilveruitjes, een component dat is toegevoegd door onze gastchef van deze maand, Tjitze van der Dam. Gebruik ook eens mayonaise van zilverui, simpel maar zeer smaakvol. Tjitze deelde ook het component gestoofde laurieraardappeltjes met ons, deze zou je bijvoorbeeld kunnen gebruiken in plaats van het aardappelwafeltje.

Je kunt ook een component van een compleet ander ingrediënt toevoegen, bijvoorbeeld een component met rode biet, of een component met appel! In dit geval zie je een saus van rode biet. Groentesauzen zijn weer helemaal terug van weggeweest! Verder zie je ingemaakte appel, decoratief en te infuseren met de smaak die jij wilt. Genoeg variatiemogelijkheden dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten