woensdag 5 december 2012

Uitgelichte compositie #34

Sinds vorige week vind je nieuwe winterse compositie op Gastronomixs!

Gastchef van deze maand is Tjitze van der Dam, sous-chef bij Ron Blaauw** in Amsterdam. Deze maand deelt hij een winterse compositie met ons, namelijk hutspot #AnnoNu. Een klassieker die op een zeer smaakvolle manier in een eigentijds jasje is gegoten. De prachtige bereidingen van simpele ingrediënten in dit gerecht zullen je gasten zeker verrassen.

De compositie bestaat uit de volgende componenten:
- aardappelkaantjes
- gestoofde laurieraardappeltjes
- dikke uienolie
- rookworst, kalfswang en jus

Variëren kun je met allerlei ingrediënten, maar het leukste is natuurlijk om dicht bij de klassieke hutspot te blijven en te variëren met componenten van de basisingrediënten: wortel, ui en aardappel.

Wortel geeft ongekend veel mogelijkheden, zeker qua smaak. Gebruik eens een klassieke bereiding van wortel, zoals wortelragout en/of getourneerde worteltjes.

Met ui kun je ook eindeloos variëren, ga bijvoorbeeld aan de slag met verschillende soorten en bereidingen van ui. Wat dacht je van halfvloeibare gel van ui of gekonfijte zilveruitjes?

Op Gastronomixs vind je ook een aantal losse componenten van onze gastchef Tjitze, zoals aardappelstengels met nootmuskaat. Aardappel biedt nog veel meer mogelijkheden. Aardappelcilinder is krokant, superstrak en gemakkelijk mise en place te bereiden.

Ga per ingrediënt na wat jij er mee zou kunnen creëren en verras je gasten met jouw eigen compositie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten