dinsdag 18 december 2012

Sriracha

Vandaag een blog om je warenkennis uit te breiden op het gebied van chilisauzen. Kende je sriracha al?

Sriracha is een pittige, friszure chilisaus die gemaakt is van chilipepers, knoflook, azijn, suiker en zout. Oorspronkelijk komt de saus uit Thailand, uit de havenplaats Sriracha. De saus verspreidde zich over de wereld toen de Chinese Vietnamees David Tran zijn eigen versie van de saus ging maken met een haan als logo. In Amerika zette hij een bedrijfje op om de saus te produceren. 

In Thailand wordt de saus vooral gebruikt als dip voor zeevruchten en in Vietnam wordt het in de pho (rundvlees-noedelsoep) gedaan. In Amerika wordt de saus gebruikt bij hamburgers taco's en hotdogs. In Nederland wordt de saus ook gebruikt, bijvoorbeeld door de Hollandaise voor asperges, in remouladesaus, in dipsauzen of in de paneerlaag (door het ei mengen) van een gefrituurd product.

Op de markt zijn grofweg twee varianten van deze chilisaus te krijgen: Rooster en Flying Goose. De Goose variant is minder heet, heeft meer smaak en diepgang dan de Rooster. Rooster is vooral te omschrijven als scherp, scherp en nog eens scherp. Ga eens experimenteren met het product, proef het, combineer het en kijk waarin jij het kunt toepassen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten