woensdag 5 december 2012

Ruim 60 koks laten zien dat kennis delen loont!

Gastronomixs daagde de Nederlandse chefs begin november uit om in 1 dag meer dan 100 componenten (basisbereidingen) te maken en fotograferen met de oer-Hollandse spitskool. Tijdens de zesde tweetjam, die maandag 3 december plaatsvond bij Koppert Cress te Monster, kwamen ruim 60 chef bij elkaar om deze uitdaging aan te gaan. De recordpoging was een initiatief om aan te tonen dat je ook met “alledaagse” ingrediënten onderscheidend kunt koken en dat kennis delen synergie veroorzaakt. En dat is meer dan gelukt!

Door chaos op de weg was het op het laatst nog maar de vraag of alle koks op tijd aanwezig konden zijn. Het zegt alles over de motivatie van de deelnemers dat slechts 3 chefs af moesten zeggen, en dat is uitzonderlijk te noemen. In 4 sessies gingen de chefs aan de slag met hun bereidingen die gefotografeerd werden door 2 culinair fotografen. Daarnaast gingen de deelnemers in groepen aan de slag in de tweetjam met diverse ingrediënten van aanwezige topleveranciers.

Geslaagde recordpoging met 103 verschillende bereidingen van spitskool 
Rond 17.30u werden de gefotografeerde componenten geteld. Kort daarna konden we melden dat Gastronomixs met 103 bereidingen van spitskool als eerste een wereldrecord zette. “Heel bijzonder en uniek in de wereld” aldus Jeroen van Oijen van Gastronomixs, “maar veel belangrijker vinden wij het statement dat we willen maken voor het delen van kennis”. De aanwezige chefs waren getuigen dat kennis delen werkt: ze deelden enkele componenten en keerden er met 103 huiswaarts! Ook gaven ze allemaal aan direct weer mee te willen doen aan een soortgelijk evenement. Dus in 2013 zal Gastronomixs livesessies organiseren waarbij de gebruikers van Gastronomixs hun kennis met elkaar kunnen delen en ze mee bouwen aan dit unieke kennis- en inspiratieplatform.

Alle recepten en de fotografie zijn vanaf nu de hele week nog zonder inlog te bekijken op www.gastronomixs.com!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten