vrijdag 14 december 2012

Ras el Hanout (راس الحانوت)

Vandaag een blog om je warenkennis te vergroten over het Marokkaanse kruidenmengsel: Ras el Hanout. Letterlijk vertaald betekent Ras el Hanout: 'het beste van de zaak'. De gebruikte kruiden zijn de beste die in de specerijenzaak waar je bent te krijgen zijn. De samenstelling verschilt per regio én per zaak, maar basisingrediënten zijn vaak: kardemom, kruidnagel, kaneel, chili, koriander, komijn, nootmuskaat, zwarte peper en kurkuma. Verder kunnen er allerlei andere specerijen in verwerkt zijn, meestal bestaat het uit 15 verschillende soorten kruiden oplopend tot 50 (!) verschillende soorten. 

Het kruidenmengsel wordt voor ontzettend veel doeleinden gebruikt: bijvoorbeeld om rijst op smaak te brengen, maar ook als een rub voor vlees. Op Gastronomixs vind je ook een paar componenten met Ras el Hanout. Bijvoorbeeld vogelnestjes van knolselderij met Ras el Hanout, of wortelcompote met Ras el Hanout, de Ras el Hanout samen met de wortel zorgt voor een heerlijke combinatie met vis. Ga eens aan de slag met Ras el Hanout, proef het en bedenk zelf combinaties en toepassingen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen