zondag 2 december 2012

Gastchef: Tjitze van der Dam

Onze gastchef van deze maand is Tjitze van der Dam. Een echte fanatiekeling die op dit moment werkzaam is als sous-chef bij Ron Blaauw**. Tjitze heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept en in 2010 won hij de persprijs van het culinaire blad Saisonnier. De redactie noemde hem ‘enthousiast, gemotiveerd, gedisciplineerd en enorm leergierig’. En gemotiveerd is hij zeker, in zijn schaarse vrije tijd is hij volop bezig zichzelf verder ontwikkelen en contacten leggen via onder andere social media. 

Tjitze heeft echt liefde voor het vak en heeft in zijn relatief nog korte carrière al veel bereikt. Over Gastronomixs zegt hij: "Gastronomixs deelt veel kennis en gaat met de tijd mee, dat is #samenwerkenannonu". Een mooie quote die aansluit bij de winterse compositie die hij met ons deelt: hutspot #AnnoNu. Een klassieker die op een zeer smaakvolle manier in een eigentijds jasje is gegoten. 

De prachtige bereidingen van simpele ingrediënten in dit gerecht zullen je gasten zeker verrassen. Naast de prachtige compositie heeft hij ook 8 andere componenten met ons gedeeld:
- gestoofde laurieraardappeltjes;

Met die componenten en compositie van Tjitze kun jij weer aan de slag, laat je inspireren en creëer zelf een winterse compositie waarmee je je gasten verrast!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten