donderdag 6 december 2012

Culinair leesvoer: Sous-vide


Een terugkerend item op de blog van Gastronomixs, over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, smaakcombinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken. Maar het is bovenal leuk om te variëren op bestaande recepturen.

Sous-vide is een techniek die steeds meer gebruikt wordt en waar je meer mogelijkheden mee hebt dan je denkt. Je kunt er resultaten mee bereiken die tientallen jaren geleden nog niet mogelijk waren. Thomas Keller (restaurants The French Laundry & Per Se) vertelt in het boek 'sous-vide - gevacumeerd koken onder druk' alle ins en outs over sous-vide garen. De techniek wordt bruikbaar gemaakt voor iedereen. Keller neemt je mee in een bijzondere wereld, waarin je ontdekt wat de techniek precies inhoudt en welke mogelijkheden het biedt. Het boek is al zo'n 4 jaar op de markt, maar is pas sinds dit jaar in het Nederlands verkrijgbaar.

Ga snel aan de slag met sous-vide garen en ontdek wat de mogelijkheden voor jou zijn! Gebruik ook eens de uitgebreide zoekfunctie op Gastronomixs en klik bij de velden verschijningsvorm 'vacuüm gegaard' en 'vacuüm geïmpregneerd' aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten