donderdag 13 december 2012

Culinair leesvoer: Pure C


Een terugkerend item op de blog van Gastronomixs, over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, smaakcombinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken. Maar het is bovenal leuk om te variëren op bestaande recepturen.

Pure C is het eerste kookboek van het Zeeuwse sterrenrestaurant Pure C*. Het boek staat vol met gerechten van chef-kok Syrco Bakker en is een ode aan zijn leermeester Sergio Herman, zijn Indonesische roots en aan Zeeland. “Syrco is een natuurtalent. Ik heb hem gezegd zijn Indonesische roots te volgen en deze te gekke smaken samen te brengen met de mooie producten van Zeeland en Vlaanderen”, aldus Sergio Herman.

Pure C staat voor samen eenvoudig en lekker eten, en dat zie je terug in het kookboek. Sergio en Syrco selecteerden hun 50 favoriete recepten en daarnaast 70 basisrecepten. Hoofdstukken gaan onder andere over tapa's, classics en cocktails van Pure C. Uiteraard ontbreken de vlees-, vis-, en groentegerechten niet. De basisrecepten gebruik je om zelf mee te variëren en componeren. Het boek bevat zelfs een CD om de échte sfeer van Pure C in huis te halen. 

De prachtige foto's uit het boek zijn van de hand van Tony Le Duc en Mara Grimm is verantwoordelijk voor de tekst. Bekijk hier een filmpje over Pure C, Syrco Bakker en het boek. Een inspirerend, fris en stijlvol boek dat je zeker in je kast moet hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten