dinsdag 4 december 2012

Creatiemethode: UPGRADING

Maak een product zonder culinaire aspiraties tot een geschikt product voor de gastronomie, de kracht zit hem in subtiliteiten.

Bij het creëren van een gerecht kun je verschillende startpunten en denktechnieken gebruiken. Op Gastronomixs vind je creatiemethodes die je hierbij op weg helpen. Ze helpen je om een kloppend gerecht met een verhaal neer te zetten. Aan de gegeven creatiemethodes zijn ook composities gekoppeld.

Eén van de creatiemethodes die je op Gastronomixs vindt is UPGRADINGBij deze techniek nemen we een product zonder culinaire aspiraties en kijken hoe we dit geschikt kunnen maken voor de gastronomie. Op deze manier kun je banale producten als fastfood of snoepgoed een hele nieuwe waarde toekennen. Maar ook gerechten uit de thuiskeuken zijn uitermate geschikt voor nieuwe creaties. Herkenbaarheid is hierbij een groot voordeel omdat je de gast niet uit hoeft te leggen wat hij of zij kan verwachten. De kracht zit bij deze techniek in subtiliteiten. Het moet echt significant beter zijn dan de huis, tuin en keukenuitvoering.

Op Gastronomixs vind je verschillende composities die gemaakt zijn met deze creatiemethode als uitgangspunt. Een aantal zullen we beschrijven in deze blog. Allereerst draadjesvlees: een echte klassieker. Van de verschillende ingrediënten is het componentenschema erbij gepakt en gekeken wat de meest ideale bereidingen zijn van aardappel, ui en rode kool. Ook zijn we dieper ingedoken op de ideale stooftemperatuur van het vlees, waardoor er een klassieker ontstaat met zeer veel culinaire aspiraties. Je gast zal het herkennen en helemaal verrast worden door deze topvariant. Een andere compositie waar upgrading is gebruikt, is de variant op de Escoffier-klassieker poire belle helène, er is gezocht naar de beste balans van de verschillende specerijen en moderne technieken zijn toegepast.

Je kunt ook upgrades maken van hutspot, patatje mayo, steak tartaar, een hamburger, een milkshake, ijs met warme kersen, enzovoorts, enzovoorts, enzovoorts!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten