zondag 30 december 2012

Chimichurri

Chimichurri is een Argentijnse saus / marinade. Heb jij het wel eens gebruikt? Vandaag een blog met achtergrondinformatie over chimichurri!

De marinade is bedoeld om vlees mee in te smeren en vervolgens te grillen. De basisingrediënten zijn olie en azijn, waaraan verschillende kruiden worden toegevoegd, zoals oregano, peterselie, bieslook en tijm en specerijen als laurier, rode peper, knoflook, mosterdpoeder en ui. Verschil in chimichurri zit vooral in de hoeveelheid peper, zo heb je sterke en zachte chimichurris.

Waar de naam vandaan komt is nooit helemaal duidelijk geweest. Het zou kunnen komen Jimmy McCurry, een Ierse onafhankelijkheidsstrijder die de saus voor het eerst in Argentinië maakte. De Argentijnen konden zijn naam niet uitspreken en maakten er chimichurri van. De saus wordt overigens niet alleen in Argentinië, maar in heel Zuid-Amerika gebruikt. 

Gebruik de basis voor deze saus om zelf mee aan de slag te gaan. Combineer het met verschillende soorten vlees en vooral: proef!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten