vrijdag 16 november 2012

Wilde rijst

Bijna drie weken geleden is het componentenschema van RIJST online gegaan. Rijst is een interessant ingrediënt waar je ongelofelijk veel kanten mee op kunt. Rijst is verkrijgbaar in allerlei soorten, welke afkomstig zijn van verschillende werelddelen. Door kennis te hebben van de verschillende soorten kun je variëren en optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die rijst heeft.

Wilde rijst is een soort die je steeds vaker voorbij ziet komen. Je kunt hem koken, stomen, maar ook heel goed poffen. Je krijgt dan een krokant garnituur wat je bijvoorbeeld heel goed kunt combineren met cherrytomaatjes. Wilde rijst is nauw verwant aan 'gewone' rijst, maar is niet van hetzelfde geslacht. De indianen noemden wilde rijst ook wel 'het heilige graan' en in die tijd had het ingrediënt ook een belangrijke culturele rol. 

De vraag naar wilde rijst groeit ieder jaar, het is tegenwoordig zelfs verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Omdat het een vrij duur product is, wordt de rijst vaak verkocht in een mengsel met gewone rijst. De rijst wordt commercieel geteeld en is daarom niet echt 'wild' meer. Het is erg voedzaam, bevat veel eiwitten en een zeer laag vetgehalte. Ga eens aan de slag met dit veelzijdige ingrediënt en kijk op welke manier jij er in jouw keuken mee kunt werken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten