dinsdag 6 november 2012

Verveine

Verveine is de nieuwe munt!

Munt is van de eerste plaats gestoten als het gaat om een vers kopje kruidenthee. Verveine is een kruid dat steeds vaker opduikt. Daarom verbreden we vandaag jouw warenkennis met een korte blog over deze populaire troonopvolger onder de verfrissende kruiden.

Verveine wordt ook wel citroenverbena genoemd en is een plant die het beste groeit in een warm klimaat. Afkomstig uit het Zuid-Amerikaanse Chili, maar het wordt tegenwoordig ook in Europa geteeld. De verse bladeren hebben een positieve werking op de darmflora. Daarom wordt er vaak thee van getrokken en wordt het veel gedronken na de maaltijd. Door de citroen en parfumachtige smaak kunnen deze fijne bladeren eindeloos worden toegepast, bijvoorbeeld met biet, knolselderij, oester, goudsbloem, paddenstoelen, ijs of bloemkool. Een coulis, ragfijn door gerechten of een chlorofyl van dit kruid maken behoort ook tot de mogelijkheden. De bladeren kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden, maar gebruik ze wel met mate, de smaak is namelijk vrij overheersend!


2 opmerkingen:

  1. Heerlijk, wij kopen ieder voorjaar 2 planten bij kwekerij Bastin. Geven ze water, laten ze groeien, hebben geduld en als ze groot zijn plukken we de blaadje. Want de blaadjes die laten wij drogen (Lijkt wel een beetje op Nederwiet van Doe Maar hahaha)en drinken er s winters thee van. Natuurlijk gezoet met Stevia.


    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klinkt goed Leon!! Mooi om dat helemaal van kiemplantje tot thee zelf te doen!

      Verwijderen