woensdag 21 november 2012

Uitgelichte compositie #32

Vandaag een uitgelichte compositie met een echte klassieker: crêpes suzette. De combinaties van smaken, structuren en verschillende temperaturen maken deze Escoffier-klassieker tot een terechte publieksfavoriet. Je kunt het op oorspronkelijke wijze presenteren, maar ook aan de slag gaan met kleine aanpassingen zodat het past binnen deze tijd. 

Deze compositie bestaat uit de volgende componenten:
- gevulde flensjes
- gegeleerde sinaasappelsalade
- sinaasappelsaus
- speculaas roomijs
- sinaasappelrotsjes

Echt een compositie die zich leent om zelf op te variëren. Je kunt aan de slag met verschillende sinaasappelbereidingen, soorten ijs en natuurlijk met de flensjes.

Onlangs is het pannenkoekschema online gekomen, die je ook kunt gebruiken voor je variaties. Je kunt bijvoorbeeld een raster maken. Variëren hoeft niet alleen met ingrediënten, je kunt ook met vorm aan de slag gaan. 

Een krokant raster met yoghurtpoeder geeft een nieuwe structuur en een verrassende smaak aan je gerecht. Je gasten zullen denken dat het poedersuiker is, maar bij het proeven merken je gasten iets dat ze helemaal niet verwacht hadden. De gevulde flensjes kun je op allerlei manieren vullen, bijvoorbeeld met vanilleroom! De flensjes kun je ook serveren als ravioli.

De sorbet biedt ook mogelijkheden om in de keuken mee aan de slag te gaan. Maak bijvoorbeeld eens een suikervrije sorbet. Of link de sorbet aan een bepaald land: geef het een Grieks tintje door met honing en yoghurt te werken. Ga aan de slag met smaken, structuren en gebruik de schema's om een compositie te maken die helemaal bij jou past!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten