woensdag 14 november 2012

Uitgelichte compositie #31

Deze compositie straalt op en top herfst uit. Met het seizoen koken zal door je gasten zeker gewaardeerd worden.

De geuren en kleuren van een herfstbos inspireerden ons om deze compositie te maken. De natuur is altijd een eindeloze bron van inspiratie! De smaken van paddenstoel, vochtige aarde, kastanjes en beukennootjes zijn verwerkt in dit gerecht in combinatie met gerookte eend en knolselderij.

De compositie bestaat uit de volgende componenten:
- gekaramelliseerde champignons
- kastanjepuree
- knolselderijmayonaise
- herfstbosschuim
- eetbare aarde

Verder is chocola ook een onderdeel van deze compositie. De smaak van chocola kan erg goed binnen een hartig gerecht! Nu zijn het chocolaatjes in de vorm van blaadjes, maar schroom niet om hierop te variëren! Bijvoorbeeld boompjes van chocola, ook helemaal geïnspireerd op de natuur. Door de organische vorm krijgt je gerecht écht een natuurlijke uitstraling. Maar je kunt ook met strakkere vormen werken, bijvoorbeeld met krokante chocolademousse of flinterdunne karamel van chocolade.

Een ander onderdeel van deze compositie is knolselderijmayonaise. De aardse smaak van de knolselderij kun je ook op andere manieren terug laten komen. Je kunt de knolselderij bijvoorbeeld poffen, de smaak van de knolselderij wordt dan nog intenser. Knolselderij kun je ook prima konfijten of roosteren in de oven. Bij konfijten maak je het gerecht extra hartig en krijgt het ook een zoete afwerking. De geroosterde knolselderij in de oven kun je bijvoorbeeld ook weer verder verwerken als mousseline.

Kijk snel bij de andere herfstcomposities en blijf variëren!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten