woensdag 7 november 2012

Uitgelichte compositie #30

November is weer begonnen en dus vind je weer 6 nieuwe seizoensgebonden composities op Gastronomixs. De herfst is merkbaar begonnen, en daar hebben wij én onze gastchefs de composities op gebaseerd. 

Gastchefs van deze maand zijn Patrick Kelder en Bas Hoog van  restaurant Crème Crue in Rijswijk. Een avond eten in dit restaurant is méér dan een belevenis. De klassieke Franse keuken wordt met de moderne keuken gecombineerd door Patrick en Bas, waardoor bijzondere smaakcombinaties ontstaan, net als bij deze compositie met Anjou duif. Een prachtige compositie, waar je zelf mee aan de slag kunt: experimenteer en varieer!

Deze herfstige compositie bestaat uit de volgende componenten:
- amandelcrunch
- anjouduif
- amandelcrème
- appelcrème
- parelgort
- druif
- gepofte wilde rijst
- appelbal

Bijna alle componenten vind je terug in de verschillende componentenschema's op Gastronomixs, zoals de appelcrème en appelbal. Met structuren van appel kun je eindeloos variëren, bijvoorbeeld een frisse gelei met bleekselderij, een meringue of misschien kies je voor een licht zuurtje door de gel met limoen toe te voegen!

Ook met parelgort en rijst kun je variëren. Een bijzondere bereiding is de geroosterde rijst, die unieke, rijpe noodachtige tonen aan het gerecht geeft. Rijst poffen zorgt voor een extra structuur in je gerecht,  dus wat dacht je van gepofte saffraanrijst of rijstchips? 

Neem snel een kijkje bij de composities en geef er je eigen draai aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten