woensdag 14 november 2012

Wereldrecordpoging met spitskool!



Een bevriende kok zei laatst: "met aardbei kun je wel 20 componenten verzinnen, maar met sommige ingrediënten is gewoon niks mogelijk...". Wij gaan samen met jullie het tegendeel bewijzen! 

Gastronomixs organiseert een heuse wereldrecordpoging tijdens #tweetjam6 bij Koppert Cress! Wij geloven dat het mogelijk is om met een groep bevlogen vakmensen, in 1 dag minimaal 100 componenten te verzamelen van SPITSKOOL. Samen hebben we enorm veel kennis die schreeuwt om gedeeld te worden. Wanneer jij jouw favoriete component van spitskool deelt, krijg je er dus 99 voor terug! Dat zijn er meer dan een gemiddeld mens in z'n hele leven kan bedenken! Wat is precies de bedoeling...

Wanneer is het:
Maandag 03-12-2012 van 10:00-14:00 en van 14:00-18:00 uur.

Waar is het:
In de Cressperience bij Koppert Cress, de Poel 1 in Monster.

Wie mag er mee doen:
Alle gepassioneerde koks van ieder niveau of segment, vraag ook je collega's om mee te doen!

Waarom zou ik mee doen: 
- iedere deelnemer ontvangt een gratis kwartaalabonnement op Gastronomixs t.w.v. €27,- euro!
- iedere deelnemer ontvangt een gratis pakket met de nieuwste cressen en specialiteiten!
- verbeter je creativiteit doordat je inzicht krijgt in onze creatieve manier van werken!
- win dikke prijzen!
- maak onderdeel uit van een uniek evenement en ontmoet vele collega's!
- naamsvermelding bij je receptuur op Gastronomixs en jouw foto in onze hall of fame!

Hoe kun je meedoen:
1: check eerst welke ideeën er al ingezonden zijn in deze inventarisatie blog,
2: stuur jouw component idee met omschrijving naar record@gastronomixs.com,
3: wij mailen je snel terug met belangrijke informatie voor de uitwerking van je component,
4: jij mailt ons vóór 26-11-2012 je uitgewerkte receptuur in ons voorbeeld document,
5: je neemt je component op 03-12-2012 mise en place bereid mee naar het evenement.

Voorwaarden voor deelname:
- je component moet voor minimaal 50% uit spitskool bestaan,
- let op: een component is géén gerecht maar een onderdeel van een gerecht,
- je moet op 03-12-2012 aanwezig zijn (of een vervanger sturen),
- je moet je component mise en place bereid meenemen op 03-12-2012,
- je moet vóór 26-11-2012 je recept per e-mail ingestuurd hebben,
- je mag meerdere componenten insturen.

Tips bij het verzinnen van je componenten: 
- eenvoud wint van complexiteit,
- kijk niet alleen naar de hedendaagse gastronomie maar zoek juist ook in de geschiedenis en in andere eetculturen naar bijzondere bereidingen,
- wees zo volledig mogelijk in de uitwerking van je receptuur,
- denk buiten de gebaande paden,
- maak gebruik van het unieke Gastronomixs creatie stappenplan (dat je per mail toegezonden krijgt).

Wij kijken uit naar een spectaculair evenement en hopen dat jij er ook bij bent!

4 opmerkingen:

  1. Hmm, kunnen jullie de recepten van de top 10 ook delen met niet-chefs? Ben wel benieuwd, maar ik ben geen chef. Hou alleen van lekker eten, en altijd in voor iets nieuws...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste GoodFoodFox, alle 100+ recepturen zullen binnen enkele dagen na 03-12 beschikbaar zijn op www.gastronomixs.com, ook voor hobbykoks en liefhebbers van lekker eten!

      Verwijderen
  2. Nu er na enkele dagen nog zo weinig respons is: Denk ook eens aan gevulde koolbladeren (c.q. wijnbladeren, rijstpapier)!
    Succes!
    MLa

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Weinig respons? Binnen 6 dagen hebben we al meer dan 60 inschrijvingen binnen en daar zijn we heel blij mee! Nog een kleine 2 weken en dan willen we al ruim over de 100 inschrijvingen zijn: moet lukken. Hopelijk komen er nog een paar mooie basisbereidingen binnen zoals jij ze omschrijft. We gaan knallen op 03-12!

      Verwijderen