vrijdag 2 november 2012

Gastchefs: Patrick Kelder & Bas Hoog

Patrick Kelder en zijn rechterhand Bas Hoog van restaurant Crème Crue in Rijswijk zijn deze maand samen gastchef. Wanneer ze vertellen over hun prachtige restaurant in een statige villa, doen ze dat met net zoveel passie als dat ze er koken. Een avond Crème Crue is namelijk meer dan ‘een hapje eten’. Het is een belevenis, een avond uit, waarbij je culinair wordt verrast met creatief bereide ambachtelijke producten. Chefkok Patrick & Souschef Bas combineren klassieke Franse scholing met de moderne keuken. Dat zorgt voor bijzondere smaakcombinaties. En dan hebben we nog niks gezegd over de sfeervolle locatie, welke uit drie lagen bestaat die elk een eigen sfeer ademen. Het restaurant met lichte serre en een mooie afgeschermde tuin (waar je ook kunt genieten van een aperitief)  bevindt zich op de benedenverdieping. Op de eerste verdieping vindt je de grote open keuken met kookschool en op de derde verdieping is er een af te huren (vergader-)ruimte gecreëerd. Kortom: Crème Crue maakt een retourtje Rijswijk zeker de moeite waard!

We vroegen Patrick en Bas om de compositie met Anjou duif die dit najaar bij hen op de kaart met ons te delen. De Anjou duif met structuren van groene appel, amandel, parelgort en gepofte wilde rijst (zie afbeelding) vindt je vanaf nu op onze website.

Naast deze geweldige compositie delen Patrick en Bas ook nog een aantal andere componenten met ons:

- rode bietencrémeux;
- rode bietensorbet;
- Parmezaanmousse;
- ijspastille van rode ui;
- roomkaascrémeux;
- mangocrémeux;
- appelcrème;
- koriandercrème;
- appelbal;
- drop gelei kogel;
- bananenijs.

Ga snel aan de slag met de compositie en componenten van Patrick & Bas, laat je inspireren door hun culinaire input en creëer je eigen gerechten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten