zondag 11 november 2012

Culinair leesvoer: Quay

Een terugkerend item op de blog van Gastronomixs, over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, smaakcombinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken. Maar het is bovenal leuk om te variëren op bestaande recepturen. 

QUAY is het boek van Peter Gilmore, chefkok van het gelijknamige restaurant in Sydney. Afgelopen jaar stond QUAY op nummer 29 van de Pellegrino-lijst. Daarnaast is het voor het derde jaar uitgeroepen tot het beste restaurant van Australië.

Het boek QUAY kan in één zin omschreven worden, namelijk: FOOD INSPIRED BY NATURE. Het filmpje hierboven geeft een geweldig beeld van het boek, waardoor er bijna geen uitleg meer nodig is. De inspirerende recepten in het boek nemen je mee op avontuur door de wereld van smaak, texturen en technieken. Het boek werkt net als Gastronomixs met componenten, waarmee je gerechten kunt samenstellen. Doordat recepten opgedeeld zijn in deelcomponenten is het voor jou eenvoudiger om op zijn prachtige gerechten te variëren. Het is een boek vol prachtige foto's dat niet in jouw boekenkast mag ontbreken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten