maandag 19 november 2012

Culinair leesvoer: The Flavor Bible


Een terugkerend item op de blog van Gastronomixs, over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, smaakcombinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken. Maar het is bovenal leuk om te variëren op bestaande recepturen.

Koken draait om smaak. Het is ontzettend belangrijk om te weten hoe je producten behandelt en combineert om een optimale smaak te verkrijgen. Karen Page en Andrew Dornenburg hebben samen met tientallen topchefs een onmisbaar boek, The Flavor Bible, geschreven om creatief aan de slag te gaan met smaak.

In het boek vind je duizenden ingrediënten met een specifieke beschrijving en allerlei mogelijke smaakcombinaties. Je leert alles over koken vanuit je intuïtie en een gerecht te creëren dat compleet in balans is. Het boek is 'gekruid' met veel tips en bijzondere anecdotes van vooraanstaande creatieve koks uit Amerika. The Flavor Bible is een onmisbaar boek in de keuken, als het gaat om smaak en smaken combineren! Daarnaast is het een perfect boek om ook nog eens je ingrediëntenkennis uit te breiden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten