zondag 25 november 2012

Culinair leesvoer: Eleven Madison ParkEen terugkerend item op de blog van Gastronomixs, over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, smaakcombinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken. Maar het is bovenal leuk om te variëren op bestaande recepturen.

Het kookboek van Eleven Madison Park staat bomvol prachtige elegante fotografie en creatieve bereidingen. Eleven Madison Park is een bekend driesterren restaurant in New York. Het behoort tot één van de 50 beste restaurants van de wereld (nummer 24). Alle gerechten zijn meer dan prachtig. Zoals je ook op hun website kunt zien is de stijl van Eleven Madison Park erg verfijnd en fris.

De chef Daniel Humm heeft het restaurant tot een succes gemaakt samen met Will Guidara. Er wordt niet gewerkt met een à la carte menu, maar met één kaart bedrukt met 16 ingrediënten die verwijzen naar de verkrijgbare gerechten. Je weet dus ongeveer wat je op je bord krijgt, maar je wordt altijd verrast! Die filosofie, uitgaan van primaire ingrediënten, is eigenlijk wel vergelijkbaar met die van Gastronomixs: forward with basics. 

Gebruik het boek ter inspiratie en kijk goed naar de manier waarop gerechten samengesteld worden en naar de kleurcombinaties die gebruikt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten