zaterdag 17 november 2012

Creatiemethode: ZOETE EN HARTIGE WERELD

Combineer de zoete en hartige wereld en er ontstaan spannende combinaties!

Bij het creëren van een gerecht kun je verschillende startpunten en denktechnieken gebruiken. Op Gastronomixs vind je creatiemethodes die je hierbij op weg helpen. Ze helpen je om een kloppend gerecht met een verhaal neer te zetten. Aan de gegeven creatiemethodes zijn ook composities gekoppeld.

Eén van de creatiemethodes die je op Gastronomixs vindt is ZOETE EN HARTIGE WERELD. Het gaat hier niet om adaptaties van zoete concepten, maar om producten die een overgang kunnen maken tussen het hartige en het zoete in een menu. Bijvoorbeeld tarte tatin van peer met gorgonzola ijs. 

Op Gastronomixs staan een aantal composities die gemaakt zijn met de creatiemethode zoete en hartige wereld. Bijvoorbeeld tartaar van watermeloen met tomatenjam, basilicum en fetakruim. Een zomers gerecht waarin meloen gecombineerd wordt met tomaat en feta: een geweldige en herkenbare combinatie. Verder zijn er verschillende composities te vinden van Cerisa kersen in combinatie met hartige componenten. In een van de composities wordt een combinatie gemaakt met wilde eend, Pedro Ximenez en biet. In de andere compositie worden de kersen gecombineerd met geroosterd speenvarkenrib

Als je een compositie met deze creatiemethode maakt dan moet het van het begin tot het eind goed uitgevoerd zijn, want voordat je het weet sla je door naar de verkeerde kant. Proef dus altijd goed voordat je het op de kaart zet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten