zaterdag 10 november 2012

Creatiemethode: REIZEN

Gebruik een herinnering, product, gerecht of smaak van een reis als startpunt van je gerecht en ga aan de slag!

Bij het creëren van een gerecht kun je verschillende startpunten en denktechnieken gebruiken. Op Gastronomixs vind je creatiemethodes die je hierbij op weg helpen. Ze helpen je om een kloppend gerecht met een verhaal neer te zetten. Aan de gegeven creatiemethodes zijn ook composities gekoppeld.

Eén van de creatiemethodes die je op Gastronomixs vindt is REIZEN. Iedereen heeft wel een bepaalde herinnering aan een bepaalde reis, ook op het gebied van eten. Een reis staat namelijk altijd garant voor inspiratie. Je bent weg uit je dagelijkse sleur, zonder stress en staat open voor ontdekkingen. Gebruik de smaken en producten die je ontdekt. En ook je gasten zul je er mee verrassen, want ze zullen het direct snappen, zeker als je smaken gebruikt die ook bij het grote publiek bekend zijn en een directe associatie oproepen met een bepaald land.

Op Gastronomixs vind je verschillende composities en componenten die geïnspireerd zijn op reizen. Bijvoorbeeld Griekse yoghurt met honing. Een leuk uitgangspunt uit de eenvoudige Griekse keuken. Het is simpel, maar de twee ingrediënten vullen elkaar perfect aan. Door bepaalde componenten toe te voegen creëer je meer diepgang. Je kunt ook op zoek gaan naar andere structuren van de hoofdingrediënten, bijvoorbeeld honingijs of honeypops.

Een andere compositie die je op Gastronomixs vindt is mini pita's met köfte van lamsgehakt. Een combinatie van twee publieksfavorieten: gehakt en pitabroodjes. Je waant je direct in Turkije bij de geuren en smaken van dit gerecht! Met de tataki van rund met korianderpesto en salade van cressen neem je de Japanse keuken als startpunt, een keuken die steeds populairder wordt.

Gebruik je eigen ervaringen die je tijdens een reis op hebt gedaan om te verwerken in jouw composities en waan je gasten in een totaal andere wereld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten