zaterdag 27 oktober 2012

Vadouvan

Een goede kok kan niet zonder gedegen warenkennis...

We behandelen zo af en toe een bijzonder ingrediënt op onze blog, omdat wij vinden dat een goede kok niet zonder gedegen warenkennis kan.

Bij de toepassingen van het component uiensiroop vind je op Gastronomixs onder andere een marinade voor kip, met als een van de smaakmakers: vadouvan. Vadouvan is een gefermenteerd kruidenmengsel uit India. Elke regio in India heeft zijn eigen recept voor vadouvan, normaal gesproken bestaat het uit: knoflook, kerrieblad, linzen, mosterdzaad, ui, rozijnen, peper, komijn, kurkuma en fenegriek. De smaak is bijzonder en complex, het is zoet en rokerig, en daarbij licht pittig. 

Vadouvan wordt gebruikt in marinades, vinaigrettes, rubs en dips. Het wordt vaak bereid in combinatie met vette vis. Lam gaat ook goed samen met vadouvan en zelfs combinaties met yoghurt zijn mogelijk. Echt een ingrediënt waar je zelf veel mee kunt experimenteren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten