woensdag 31 oktober 2012

Uitgelichte compositie #29

De laatste dag van oktober is alweer aangebroken, wat betekent dat er morgen weer een paar mooie nieuwe composities op Gastronomixs te vinden zijn! Maar vandaag nog een uitgelichte compositie van oktober, namelijk salade van cirkels

Vorm kan een heel mooi startpunt zijn voor je composities. In dit geval zijn cirkels als basis genomen en zijn daarmee verschillende structuren en smaken gecreëerd. Deze salade bestaat alleen uit groenten en aardappel, maar bevat toch een aantal componenten met veel umami, waardoor je het vlees niet mist! 

De compositie bestaat uit de volgende componenten:
- salade
- superkrokante uienringen
- uiensiroop
- aceto balsamico dressing
- ingelegde sjalotringen
- aardappelringen

Voor de variaties hebben we gezocht naar andere 'cirkelvormige' componenten. Dit is een greep uit de verzameling componenten, dus je kunt zeker nog zelf op zoek!

Op de afbeelding zie je boven op het bord allerlei krokante garnituren waar je cirkels van kan maken. Bijvoorbeeld aardappel kruidenpapier of truffel aardappelpapier. Simpel te maken, maar met een spectaculair effect! Verder zie je krokante chips van brickdeeg, deze zijn naast erg lekker ook zeer decoratief door het kruid wat je erin ziet. 

De overige variatiemogelijkheden die je onder het bord ziet zijn al rond van vorm. Bijvoorbeeld de BBQ tomaat, gegrilde radijsjes (kan ook in plakjes!) en aardappelgnocchi. 

Het is een compositie waar je heel makkelijk op kunt variëren, met de cirkelvorm in je achterhoofd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten