woensdag 24 oktober 2012

Uitgelichte compositie #28

Bijna iedereen is dol op pasta, mét rode saus. Vandaag lichten we een compositie uit die hier zeker niet voor onder doet, namelijk: volkoren spaghetti met gebakken bloemkool, crème anglaise van bloemkool en parmezaanschotsen

In plaats van tomaat heeft bloemkool hier de hoofdrol. Een gezonde, zeer smaakvolle en rijke variant. De compositie past perfect in de koude maanden die er aan gaan komen. De compositie bestaat uit de volgende componenten:
- volkorenspaghetti
- vacuüm gegaarde bloemkool
- crème anglaise van bloemkool
- parmezaanschotsen
- pangrattato

Pangrattato is eigenlijk niks anders dan zelfgemaakt broodkruim waar verschillende smaakmakers aan toegevoegd zijn, in dit geval rozemarijn.

Bloemkool is een simpel, maar veelzijdig ingrediënt waar je allerlei kanten mee op kunt! Ook binnen deze compositie. Neem bijvoorbeeld de rauwe gemarineerde geschaafde bloemkool, een component van gastchef Wouter van Laarhoven, welke zorgt voor een bijzondere structuur. Of geroosterde bloemkool met komijn of gefrituurde bloemkool, die een pittige twist aan het gerecht geeft. Naast gewone witte bloemkool, bestaan er ook verschillende varianten, zoals romanesco bloemkool. Ook erg leuk om eens mee aan de slag te gaan!

Met Parmezaanse kaas kun je alle kanten op, er zijn vele mogelijkheden om te variëren. In plaats van de parmezaan-schotsen kun je ook gaan experimenteren met andere krokante componenten van Parmezaan, zoals: gesponnen Parmezaan en krokante pizzasticks. De marshmallow van Parmezaanse kaas zou een mooie toevoeging kunnen zijn, die een extra structuur toevoegt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten