woensdag 17 oktober 2012

Uitgelichte compositie #27

Vandaag een uitgelichte compositie met mango in de hoofdrol! Mango Asiatico is een dessert waarin alle mooie smaken van de Aziatische keuken terugkomen. De bijzondere jasmijnrijstsorbet is afkomstig van onze gastchef van vorige maand: Emile van der Staak

De mango werkt in dit gerecht als verbindend element tussen de verschillende smaken. Het is een prachtige steenvrucht die niet alleen goed combineert met zoete smaken, maar ook met hartige smaken. De compositie bestaat uit de volgende componenten:

- mango rode peper gel
- mango ijscakejes
- jasmijnrijstsorbet
- citroen gembermascarpone
- mangoravioli

Op Gastronomixs vind je op dit moment maar liefst 22 bereidingen van mango! Je kunt dus ook een compleet ander dessert creëren met mango, wat helemaal bij jouw stijl past. Wij namen de Aziatische keuken als uitgangspunt, maar natuurlijk zijn andere uitgangspunten ook mogelijk. De kunst is om de verschillende smaken en structuren kloppend te combineren zodat er een spannende compositie ontstaat.

Op de afbeelding zie je 6 verschillende variatiemogelijkheden met mango. Rechtsonder zie je bijvoorbeeld suikerwerk van mango: een knapperig component dat zeer sterk van smaak is, maar niet aan je tanden plakt. Of neem als inspiratie het solero-ijsje, de solerogelei kun je gebruiken om bijvoorbeeld om een parfait te doen. 

De klassieke eidooier van ElBulli is een speciale techniek waarmee je je gasten zeker verrast. Ook een leuke variatie: mango-witte chocoladeganache of mangocurd. Wil je in plaats van jasmijnrijstsorbet iets anders doen? Probeer dan de mango daiquiri granité eens, geïnspireerd op de bekende cocktail.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten