woensdag 10 oktober 2012

Uitgelichte compositie #26

Vandaag is wilde eend met structuren van wortel, bulgur en Ras el Hanout de basis voor onze uitgelichte compositie. Deze creatie deelde onze gastchef van deze maand, Dennis Middeldorp van restaurant Sense* in Den Bosch met ons. 

Gebruik deze creatie ter inspiratie, ga zelf aan de slag met andere componenten (zie ook aanvullende componenten onder de compositie op de site) en vorm je eigen creatie!

De compositie is een van de favoriete herfstgerechten van Dennis. De smaakcombinaties zijn spannend en door verschillende bereidingen van wortel te gebruiken, is er weinig restafval. Het is nu het perfecte seizoen voor wilde eend, maar mocht je deze niet hebben kun je ook een boerderij-eendje gebruiken. 

De compositie bestaat uit de volgende componenten:

- wilde eend
- gemarineerde wortel
- wortelolie
- wortelcompote met Ras el Hanout
- gel van paarse wortel
- bulgur

De insteek om verschillende bereidingen van één ingrediënt te gebruiken vinden wij erg goed, hierdoor hoef je minder weg te gooien en maak je optimaal gebruik van een product. Daarom zie je bij deze compositie allemaal variatiemogelijkheden met wortel,  want zoals je ziet zijn er ontzettend veel bereidingen mogelijk!

Bijvoorbeeld gekonfijte gegrilde wortel: een prachtige combinatie met sinaasappel of wortelspaghetti voor een verrassend effect. Liever klassiek? Maak dan eens wortelragout, een variant op het klassieke glaceren of gepofte wortel. Een krokantje in je gerecht? Ga dan aan de slag met gefrituurde wortel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten