maandag 15 oktober 2012

Salicornia cress

Zilte groenten worden steeds populairder, en terecht! Ze kunnen van enorme toegevoegde waarde zijn in een compositie. Een van de mooiste zilte groenten is zeekraal, maar aan het einde van het seizoen worden ze wat houterig en dat brengt veel werk met zich mee. De Salicornia cress van Koppert Cress heeft geen hout en is er ook als het zeekraalseizoen afgelopen is.

Salicornia cress heeft een mild zoute smaak en een knapperige bite. Deze cress is bij uitstek geschikt voor visgerechten. Omdat de cress een jong gewas is, is het absoluut niet tijdrovend om het schoon te maken en kan het in zijn geheel gebruikt worden.

In een van de composities van deze maand vind je de Salicornia cress terug, namelijk in de compositie geroosterde zalm met Salicornia cress, Salty Fingers en erwten. De cressen zijn onderdeel van het groentegarnituur en smaken super in combinatie met gestoofde sjalot en erwten. 

Kijk voor meer informatie op: www.koppertcress.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten