dinsdag 23 oktober 2012

Culinair leesvoer: PUURST

Een nieuw terugkerend item op de blog van Gastronomixs, over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, smaakcombinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken. Maar het is bovenal leuk om te variëren op bestaande recepturen.  

PUURST  - JONNIE EN THERESE BOER
Puurst is het laatste revolutionaire boek van Jonnie en Thérèse Boer van De Librije***. Hiervoor verschenen al: Puur en Puurder. Het boek draait om de smaken en ingrediënten van Jonnie en Thérèse, en om hun leveranciers. Jonnie laat met recepten van de afgelopen jaren de (r)evolutie van zijn én de Nederlandse smaak zien, en toont aan hoe rijk Nederland op culinair gebied is.

Puurst is bijzonder door de grote verscheidenheid aan aspecten: onder andere culinaire proza, een eigentijds herbarium, wijnbeleving, 200 recepten en daarbij een aantal röntgen-, onderwater- en 3D-foto's. In het boek wordt veel uitleg gegeven, waardoor je de gedachtegang van Jonnie en Thérèse steeds beter gaat begrijpen. In dit filmpje vertelt Jonnie over het boek, hij legt uit dat Puurst GEEN KOOKBOEK is, maar een BOEK OVER KOKEN!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten