donderdag 18 oktober 2012

Creatiemethode: NOSTALGIE

Speel in op een emotie van de gast, in dit geval: nostalgie.


Bij het creëren van een gerecht kun je verschillende startpunten en denktechnieken gebruiken. Op Gastronomixs vind je creatiemethodes die je hierbij op weg helpen. Ze helpen je om een kloppend gerecht met een verhaal neer te zetten. Aan de gegeven creatiemethodes zijn ook composities gekoppeld.

Eén van de creatiemethodes die je op Gastronomixs vindt is NOSTALGIE. Emotie is ons zesde zintuig, en dit zesde zintuig wordt nogal eens vergeten bij het creëren van composities. Emoties die we met eten aan kunnen spreken zijn onder andere: humor, ironie, lust, provocatie en nostalgie. Nostalgie is vaak een mooie bron van inspiratie omdat het een behaaglijk gevoel geeft en je gast terug laat denken aan 'die goede oude tijd'. 

Op Gastronomixs vind je een aantal op nostalgie geïnspireerde creaties. Op de foto's bij deze blog zie je bijvoorbeeld twee keer chocolademousse van de garde (black & white edition). De garde aflikken is puur jeugdsentiment, en deze manier van een mousse serveren zal bij iedere gast een glimlach op zijn gezicht toveren. Verder zie je kikkerbilletjes in het (wheat)gras, geïnspireerd op de bekende 'blote billetjes in het gras'. Je gast zal het direct snappen! Of frambozenpoffertjes, geïnspireerd op de oer-Hollandse poffertjes.

Als je dit soort creaties ontwikkelt, zorg dan wel dat alle details kloppen! Ga zelf eens aan de slag met bepaalde nostalgische herinneringen, bijvoorbeeld met Slush Puppie, een plakje worst bij de slager, suikerspin op de kermis... enzovoorts!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten