woensdag 26 september 2012

Uitgelichte compositie #24

Afgelopen week is in Chili het avocadoseizoen begonnen. De herkomst van de avocado ligt in Zuid-Amerika, maar ze zijn hier in Europa jaarrond verkrijgbaar. Er zijn verschillende soorten avocado's, maar de meest bekende is de Hass avocado. Met deze voedzame vrucht vind je deze maand de compositie avocadotaartje met coquilles en tomatendressing op onze website. Deze compositie lichten we vandaag voor je uit. 

Het avocadotaartje is een component uit het componentenschema van avocado. De romige en nootachtige avocadovrucht gaat heel goed samen met ontzettend veel verschillende smaken. Zo'n taartje kun je dus heel goed gebruiken als basis van een compositie, waar je verschillende componenten mee combineert.

De compositie die wij hebben gemaakt bestaat uit de volgende componenten:

- avocadotaartje met bladerdeeg
- coquilles
- tomatendressing

De zoute coquilles combineren perfect met de zachte structuur van de avocado in combinatie met het knapperige bladerdeeg. Daarbij komt de hartige smaak van de tomatendressing. Op Gastronomixs vind je ook een componentenschema van dressing. Probeer de zoete spekjes dressing eens, de citrusdressing of de oosterse dressing: allemaal combineren ze prima met de smaak en structuur van avocado.

Ook met de avocado zelf kun je een leuke dressing maken, het allerlekkerst wordt deze als je avocado-olie gebruikt! Wil je geen avocadotaartje maken, maar wel iets met avocado doen? Kijk in het componentenschema en maak de koude avocadocrème eens, of het avocadoschuim met koriander en sushiazijn: dit gaat ook heel fijn samen met vis!

Ga zelf aan de slag en varieer erop los met avocado!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten