woensdag 19 september 2012

Uitgelichte compositie #23

Het mosselseizoen is al weer even begonnen en omdat er zo veel culinaire mogelijkheden zijn met dit mooie Nederlandse product, lichten wij vandaag de compositie mosselen met gerookt spek en een soepje van van het kookvocht met saffraan voor je uit.

Slechts drie maanden per jaar zijn er geen verse mosselen te verkrijgen, dus niet alleen tijdens de maanden met een 'R' erin. Wel is het zo dat ze eind maart / begin april minder lekker worden en in september (nu dus!) zijn de mosselen op hun best.

Deze compositie is perfect als lunch (12-uurtje). De Zeeuwse mosselen zijn bereid met gerookt spek. Daarnaast een soepje geserveerd van het kookvocht met room en saffraan. Op deze manier maak je goed gebruik van het smaakvolle kookvocht. 

Met mosselen kun je erg goed variëren. Binnen deze uitgelichte compositie wordt uitsluitend gevarieerd met mosselcomponenten. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen om een buitenlandse bereiding te kiezen, namelijk: Aziatisch gewokte mosselen. Je proeft de smaken en aroma's uit Azië echt terug in de mosselen. 

Ook kun je mosselen bereiden in perkament. Een klassieke bereiding van vis die zich perfect leent voor mosselen! Door de ruimte die er ontstaat kunnen de aroma's perfect circuleren. De ingrediënten die je aan het pakketje toevoegt bepaal je zelf: oneindig veel variatiemogelijkheden dus!

Ooit mosselen op de BBQ gelegd? Het is zeker de moeite waard om eens te proberen. Of stoom de mosselen, bijvoorbeeld boven citrus en sake. Net als bij de mosselen in perkament bereid zijn ook hier de mogelijkheden om te variëren eindeloos!

Je kent zelf ongetwijfeld nog een geweldige bereiding van mosselen die je als basis voor je compositie kunt gebruiken. Mis je een mosselbereiding op Gastronomixs die iedereen zou moeten kennen? Vertel het ons!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten