dinsdag 4 september 2012

Gastchef: Emile van der Staak

Gastchef van deze maand is Emile van der Staak, chef van restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen. Emile is op zijn 21e (pas) begonnen met koken en heeft vorig jaar zijn eigen zaak geopend. Vanaf dag één, zonder veel reclame te maken, is het een succes. Emile is een aanhanger van de bistronomie en dat maakt zijn kookstijl zo bijzonder. Hij kookt met eenvoudige en betaalbare producten op hoog niveau, precies wat wij ook graag uit willen dragen. Bovendien benaderd Emile ieder gerecht als een concept, want zegt hij: “Smaak is psychisch; het is een cocktail van zintuigelijke prikkels. Op basis hiervan ontstaat in de hersenen smaak.” Zijn menukaart bevat ook altijd iets onverwachts!


We vroegen Emile om één van zijn eigen favoriete gerechten met ons te delen, wat resulteerde in de kleurrijke en frisse compositie 'gemarineerde zalm met citrus, dille en bottarga'.

Naast de prachtige compositie heeft hij ook 8 andere componenten met ons gedeeld:
- champignonconsommé sous vide;
- met lavendelhoning gekarameliseerde champignons;
- saké ketchup;
- jasmijnrijstsorbet;
- geroosterde rijst;
- champignon-tuinbonen falafel;
- gedroogde champignons;
- rijstchips.


Wie wil jij graag als gastchef terugzien in een volgende maand? Laat het ons weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen