dinsdag 25 september 2012

Expositie: De etende mens

Voedsel als creatieve inspiratiebron!

Tot 6 januari 2013 is in Het Designhuis in Eindhoven de expositie 'De etende mens' te zien. Wij brachten er een paar weken geleden een bezoekje aan, en vonden het een interessante expositie die zeker tot nadenken aanzet. Aan de expositie hebben designers van over de wereld meegewerkt.

De Nederlandse eet-ontwerper Marije Vogelzang cureert de tentoonstelling die zichtbaar maakt welke oplossingen vormgevers kunnen aandragen voor de noodzakelijke veranderingen in onze voedselketen.

De tentoonstelling is geschikt voor iedereen en laat je nadenken over allerlei zaken die met eten te maken hebben. De vormgeving en de herkomst van het eten staan centraal. Verschillende facetten van de voedselketen komen aan bod: van de varkens op de boerderij en wagashi (Japanse snoepjes) tot het ontwikkelen van laboratoriumvlees.

Premsela (het Nederlandse instituut voor design en mode) is de initiatiefnemer van deze tentoonstelling. Ze willen laten zien hoe invloedrijk ontwerpers zijn op ons voedsel en op de toekomst van ons voedsel. De expositie is de moeite waard om eens te bezoeken!

Stof tot nadenken en inspiratie gegarandeerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten