vrijdag 7 september 2012

De testkeuken van ons allemaal!

In het artikel Ten Cutting-Edge Restaurant Test Kitchens Around the World worden 10 testkeukens van toprestaurants wereldwijd besproken.

Iedere topkok heeft tegenwoordig blijkbaar een testkeuken waarin geëxperimenteerd wordt met nieuwe ingrediënten, bereidingswijzen en combinaties. Nieuwe technieken en complete menu's worden hier samengesteld.

Deze testkeukens produceren geen gerechten voor gasten, het is puur en alleen bedoeld om te creëren en te evolueren. Zoals iedereen wel weet is Ferran Adrià degene die begon met het voeren van een testkeuken. Hij sloot zijn restaurant een half jaar om dan, in een creative/experimentele keuken in Barcelona, nieuwe gerechten te testen en te ontwikkelen. Daarmee maakte hij een duidelijke scheiding tussen creatie en productie wat het creatieve proces ten goede komt.

Leuk dat al die topchefs een eigen lab hebben, maar wat heeft de gemiddelde chef daar aan? Het is tijd voor een centrale plek, een platform, waar creativiteit en rationaliteit samenkomen.

Gastronomixs kan dé testkeuken van ons allemaal zijn. 

Gastronomixs is een (digitale) plek die je als startpunt kunt gebruiken om nieuwe gerechten te creëren of te evolueren op bestaande gerechten. Je vindt er allerlei bereidingswijzen (componenten) per ingrediënt gesorteerd, waar je zelf mee kunt gaan puzzelen. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt je creativiteit de vrije loop laten gaan. 

Je hoeft zelf dus niet (langer) eindeloos te experimenteren, want op Gastronomixs vind je alles om snel te innoveren. Wij creëren en verzamelen componenten met behulp van allerlei chefs. Houd het geld voor een testkeuken dus maar in je zak, en word lid van ons kennisplatform!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten