donderdag 6 september 2012

Creatiemethode: AMUSEREN

Bouw een klassieker om tot een spectaculaire amuse!

Bij het creëren van een gerecht kun je verschillende startpunten en denktechnieken gebruiken. Op Gastronomixs vind je creatiemethodes die je hierbij op weg helpen. Ze helpen je om een kloppend gerecht met een verhaal neer te zetten. Aan de gegeven creatiemethodes zijn als voorbeeld ervan ook composities gekoppeld.

Een van de creatiemethodes die je op Gastronomixs vindt is AMUSEREN. Met behulp van deze denktechniek bouw je een volledig (klassiek) gerecht om tot een amuse. Een amuse gemaakt van een volledig (klassiek) gerecht valt gegarandeerd in de smaak bij je gasten, want iedereen herkent de smaak!

Neem bijvoorbeeld draadjesvlees (1e afbeelding). Het vlees bereid je zo perfect mogelijk, en geef daarbij verschillende variaties op de bijbehorende garnituren van dit klassieke gerecht. Neem componenten als aardappelpoffertje, uienstroop, rode koolgelei en voeg dit samen tot een klein hapje. Je gasten zullen de klassieker herkennen, maar versteld staan van de bereiding en presentatie ervan! En wat dacht je van een spectaculaire amuse van huzarensalade (2e afbeelding), absoluut onverwacht bijzonder!

Neem snel een kijkje bij alle creatiemethodes op Gastronomixs en ga zelf aan de slag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten