zondag 2 september 2012

Creatiemethode: ADAPTATIE

Een bekend fenomeen kun je perfect gebruiken als uitgangspunt voor je compositie.

Bij het creëren van een gerecht kun je verschillende startpunten en denktechnieken gebruiken. Op Gastronomixs vind je creatiemethodes die je hierbij op weg helpen. Ze helpen je om een kloppend gerecht met een verhaal neer te zetten. Aan de gegeven creatiemethodes zijn als voorbeeld ervan ook composities gekoppeld.

Eén van de creatiemethodes die je op Gastronomixs vindt is ADAPTATIE. Sommige producten of gerechten inspireren tot het maken van een gerecht, maar zijn niet één op één na te maken of zijn eenvoudigweg niet eetbaar. Joan Roca (restaurant El Celler de Can Roca***) bijvoorbeeld, baseert zijn desserts op bekende parfums. Bij adaptatie gebruik je een inspiratiebron die niet direct of exact na te maken is op het bord. 

Neem nu Kir Royal, een bekend fenomeen welke je perfect kunt gebruiken als uitgangspunt voor je compositie. De typische kenmerken van deze cockatil zijn gebruikt, al dan niet in een andere vorm om een mooi dessert te maken. Zo zijn de champagnebubbels in de druiven gebracht en wordt het geserveerd met een schuim van crème de cassis.

De tweede compositie die bij deze creatiemethode hoort is de MAC Beauty (afbeelding in het midden hiernaast), waarbij de belangrijkste 'schoonheids-ingrediënten' als Q10, collageen, vitamines en omega 3 & 6 verwerkt zijn in een mooi gerecht.

Neem snel een kijkje bij alle creatiemethodes op Gastronomixs en ga zelf aan de slag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten