maandag 17 september 2012

Chioggiabietjes

In een van de composities van deze maand, namelijk in wilde eend met friszure saus van geweckte kersen en diverse groentebereidingen, wordt gebruik gemaakt van chioggia bietjes. 

Omdat wij vinden dat een goede kok niet zonder gedegen warenkennis kan, behandelen we zo af en toe een bijzonder ingrediënt op onze blog.

De chioggia biet vindt zijn oorsprong in Italië, in het plaatsje Chioggia, vlakbij Venetië. Je kunt de biet herkennen aan de felgekleurde ringen die je ziet wanneer je de biet doorsnijdt. De mooie gekleurde ringen gaan bij bereiding voor een groot deel verloren. Kook je het bietje in de schil, dan krijgt het bietje een mooie roze/oranje kleur. 

De smaak van dit bietje is zacht en zoet. Je kunt de biet op verschillende manieren bereiden, je kunt hem koken, rauw gebruiken in bijvoorbeeld een salade of roosteren in de oven. De bieten zijn het best te verkrijgen van week 30 tot week 44. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen