dinsdag 28 augustus 2012

Zeeuwse Trots met veel groenten op #tweetjam5

Zet twee chefs bij elkaar en er ontstaat synergie! Middels dat principe willen wij ons kennisplatform uitbouwen en daarom werken wij graag mee aan initiatieven zoals de tweetjam. Voor degene die het fenomeen tweetjam nog niet kennen: Koppert Cress organiseert een aantal keer per jaar een jamsessie met chefs, die (voor de thuisblijvers) te volgen is via een live-stream video op internet en via Twitter. De aanwezige chefs worden ingedeeld in teams van twee, en dan is het de kunst om binnen de beperkte tijd en met beperkte middelen een creatief gerecht te presenteren.

We waren te gast op landgoed 't Hof Welgelegen van Ard & Esther, waar de chefs zelf hun groenten mochten oogsten uit de 5 hectare grote moestuin (dat zijn 7 voetbalvelden!). Na het oogsten gaven wij de deelnemers een korte presentatie over Gastronomixs. Ze hadden stuk voor stuk een kratje groenten verzameld, een goed moment dus om nog even Gastronomixs te bezoeken voor wat extra inspiratie! Daarna waren ze opgeladen om de keuken in te duiken met hun groenten én de mooiste Zeeuwse producten. Dus dat betekende o.a. kreeft, oesters, kokkels, scheermessen en veel kleur op het bord!

De eerste chef die een gerechtje neerzette was Tjitze van der Dam, werkzaam bij Ron Blaauw** in Amsterdam. Hij was onder meer aan de slag gegaan met oester, rode biet en radijsjes. Remy Rombouts van Streekselecties en Bas van Kranen, werkzaam bij De Leuf** werkten met onder andere met zeebaars.

Emely Jansen van restaurant Mazie en Jan van Liere, werkzaam bij restaurant Interscaldes**, kozen ervoor om een dessert te bereiden met braambes en rode biet. De laatste twee heren gingen aan de slag met rode mul en scheermessen (zie foto links). Werken met Zeeuwse producten is één van hen in ieder geval niet vreemd, namelijk Leon Vermaire, werkzaam bij Oud Sluis***. Samen met Norbert van Dartel van restaurant Dartel uit Leiden sloot hij de zalige middag goed af.

Wil jij bij de volgende tweetjam aanwezig zijn? Houd ons dan in de gaten, er worden mooie plannen gemaakt met Koppert Cress!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten