donderdag 16 augustus 2012

Yoghurtwei

Warenkennis is onmisbaar voor iedere chef. Door je te verdiepen in verschillende producten zul je bovendien ook verrassende bereidingswijzen tegenkomen! Een brede en gedegen warenkennis zorgt ervoor dat je creatief kunt blijven en steeds weer nieuwe composities en smaakcombinaties kunt blijven maken.

In één van de componenten van Gastronomixs (rettich ingelegd in wortelsap en yoghurtwei), wordt gebruik gemaakt van yoghurtwei. Ooit van gehoord?

Yoghurtwei is het vocht dat vrijkomt als je yoghurt uit laat hangen voor hangop. Om precies te zijn is wei de vloeistof die vrijkomt wanneer melk gefermenteerd wordt (tot yoghurt). Een echte smaakmaker die prima combineert met aardse, maar ook met zoete smaken. De smaak van yoghurtwei is fris en lichtzuur. Met de yoghurtwei kun je bijvoorbeeld ook kool inmaken.

Zelf yoghurtwei maken
Neem een zeef met daarin een natte passeerdoek en zet deze boven een kom. Giet de yoghurt in de zeef en laat ca. 8 uur uitlekken. Het vocht dat vrijkomt is de wei. De hangop gebruik je weer voor een ander component! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten